Meer nieuws


Archief

Auteur: danielle | Geplaatst op: 12 maart 2024

Ingrid Rep start als directeur-bestuurder bij de OVNBeeld: Janita Sassen

Sinds 1 maart heeft de OVN een nieuwe directeur-bestuurder. Ingrid Rep (1962) is inmiddels enthousiast aan de slag gegaan om de vereniging en de sector te leren kennen. Zij wil in dat verband ook graag leden in diverse werkomgevingen ontmoeten. 

Ingrid heeft een gedegen achtergrond vanuit directie- en bestuursfuncties bij belangenorganisaties en verenigingen. Zo heeft zij verschillende functies bekleed bij de vakbond FNV waar zij in haar laatste functie Algemeen Secretaris was in het bestuur. De zorg heeft zij beter leren kennen in haar laatste functie bij seniorenorganisatie KBO-PCOB, waar diverse thema’s van ouderenzorg actueel waren. 
Ingrid heeft qua opleidingen diverse post-hbo-opleidingen gevolgd op het gebied van bestuur- en management. 

Bij de OVN zal Ingrid als directeur-bestuurder een verbindende rol vervullen tussen de vereniging en het bureau. Ook zal zij na een gedegen inwerkperiode het netwerk van de OVN uitbouwen en de strategische positie van onze beroepsvereniging ten behoeve van onze leden verder versterken. Bovendien zal zij als gezicht van de OVN de beroepsgroep naar buiten vertegenwoordigen in de media en bij relevante samenwerkingsverbanden en evenementen. Ingrid: ‘De optometrie, oogzorg (en zorg in het algemeen) staan voor enorm mooie en belangrijke uitdagingen. Diverse belangen kunnen elkaar bijten, maar ik voel mij gedreven om juist de onderlinge (para)medische- en regionale samenwerking te bevorderen in het belang van de patiënten én beroepskrachten.’

Naast de functie bij de OVN runt Ingrid ook een eigen praktijk om op interim basis verenigingen te assisteren bij complexe dossiers. 

Ingrid woont in Utrecht en heeft twee volwassen uitwonende dochters. In haar vrije tijd is zij vrijwilliger bij Vierhetleven, sport zij regelmatig en houdt zij van cultuur.