Meer nieuws


Archief

 • Geplaatst op: 3 november 2016

  Open dag opleiding optometrie en orthoptie

  Kom naar de open dag van de opleidingen optometrie en orthoptie van de Hogeschool Utrecht.

  Lees verder
 • Geplaatst op: 12 oktober 2016

  13 oktober 2016: World Sight Day. Meedoen aan de online ECOO campagne is eenvoudig

  Online campagne World Sight Day 2016

  Lees verder
 • Geplaatst op: 22 augustus 2016

  Rondwandelen in een reusachtig oog

  Door de vergrijzing, het toenemend aantal mensen met diabetes en de enorme toename van bijziendheid, worden steeds meer mensen getroffen door een oogziekte. Met het Opblaasbare Oog wil het Oogfonds het publiek informeren over oogziektes en de alarmsignalen die daaraan voorafgaan. Patiënten en bezoekers kunnen er in wandelen en zien hoe het oog er van binnen uitziet. Daarnaast zijn in het oog diverse oogziektes in beeld gebracht.

  Lees verder
 • Geplaatst op: 17 augustus 2016

  Eerste nationale Oogcongres op zaterdag 8 oktober 2016 een feit

  Eerste nationale Oogcongres op zaterdag 8 oktober 2016 een feit

  Op zaterdag 8 oktober tijdens het eerste nationale Oogcongres presenteren oogartsen en wetenschappers de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg.

  Lees verder
 • Geplaatst op: 17 augustus 2016

  Eerste nationale Oogcongres op zaterdag 8 oktober 2016

  Op zaterdag 8 oktober 2016 vindt in de Utrechtse Jaarbeurs het allereerste Nationale Oogcongres voor het Nederlandse publiek plaats. Op deze dag presenteren oogartsen en wetenschappers de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg. Het congres biedt een uitgebreid en gevarieerd programma voor iedereen die een oogaandoening heeft of belangstelling in dit onderwerp heeft.

  Lees verder
 • Geplaatst op: 19 juli 2016

  Verantwoordelijk en aansprakelijk: hoe zit het ook alweer?

  Verantwoordelijk en aansprakelijk: hoe zit het ook alweer?

  Naar aanleiding van de recente veroordeling van een Britse optometrist zet de OVN informatie voor je op een rij over de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van een optometrist. De Britse optometrist werd door de rechtbank van Ipswich schuldig bevonden aan doodslag omdat zij tijdens het bekijken van de ogen van een jongetje een levensgevaarlijke zwelling miste.

  Lees verder
 • Geplaatst op: 12 april 2016

  Oogpatiënten stellen kwaliteitscriteria op voor goede oogzorg

  Patiënten willen hun zorgverleners laten weten wat zij belangrijk vinden in de oogzorg. Vijf oogpatiëntenorganisaties hebben daarom samen kwaliteitscriteria geformuleerd voor goede oogzorg in ziekenhuis of oogkliniek. Ze willen op die manier bijdragen aan een effectieve en betrokken samenwerking tussen oogarts, huisarts of andere professional in de oogzorg en patiënt. Het eerste exemplaar van de folder met kwaliteitscriteria is op donderdag 7 april officieel overhandigd aan Peter Lansink, voorzitter van het NOG.

  Lees verder