Rondwandelen in een reusachtig oog

Meer nieuws


Archief

Geplaatst op: 22 augustus 2016

Rondwandelen in een reusachtig oog


Het Oogfonds gaat met een 'Opblaasbaar Oog' door het land om het publiek te informeren over oogziektes en de alarmsignalen die daaraan voorafgaan. Patiënten en bezoekers kunnen er in wandelen en zien hoe het oog er van binnen uitziet. Daarnaast zijn in het oog diverse oogziektes in beeld gebracht.

Door de vergrijzing, het toenemend aantal mensen met diabetes en de enorme toename van bijziendheid, worden steeds meer mensen getroffen door een oogziekte. Naar schatting zijn in Nederland 350.000 mensen blind en slechtziend. Daarnaast zijn er meer dan 600.000 mensen met een oogziekte als maculadegeneratie, glaucoom of diabetische retinopathie.

Ons opblaasbare oog is een unieke aandachttrekker en geeft een kijkje in dit belangrijke orgaan. Met goede voorlichting kunnen we ervoor zorgen dat mensen een oogziekte eerder herkennen en eerder aan de bel trekken. Door zo vroeg mogelijk een behandeling te starten, kunnen we slechtziendheid en blindheid in veel gevallen voorkomen.”, aldus Edith Mulder, directeur van het Oogfonds.

Tournee
Ziekenhuis Rivierenland is de eerste plek waar de oogbol een week lang te zien is. Daarna gaat het op tournee langs andere ziekenhuizen in Nederland. Weten waar en wanneer het opblaasbare oog te zien is? Kijk op www.oogfonds.nl.