Meer nieuws


Archief

Auteur: danielle | Geplaatst op: 17 augustus 2016

Eerste nationale Oogcongres op zaterdag 8 oktober 2016 een feit


Op zaterdag 8 oktober 2016 vindt in de Utrechtse Jaarbeurs het allereerste Nationale Oogcongres voor het Nederlandse publiek plaats. Op deze dag presenteren oogartsen en wetenschappers de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg. Het congres biedt een uitgebreid en gevarieerd programma voor iedereen met een oogaandoening of die belangstelling in dit onderwerp heeft.

Edith Mulder, directeur van het Oogfonds: “Dankzij innovatief wetenschappelijk onderzoek groeit de medische kennis over oogziektes continu. Samen met de oogpatiëntenverenigingen organiseren we daarom voor het eerst deze laagdrempelige dag, waarop iedereen die geïnteresseerd is van harte welkom is om zich door deskundigen bij te laten praten over de belangrijkste ontwikkelingen.”

Sprekers
Van gentherapie tot kunstmatige hoornvliezen, van glaucoomchirurgie tot screening bij diabetes: het komt allemaal aan bod. Ook is er aandacht voor de invloed van voeding op ogen en de psychosociale effecten van een visuele beperking. Het programma bevat ook lezingen over specifieke oogaandoeningen zoals staar, glaucoom en diabetische retinopathie. Het volledige programma is te vinden op www.oogcongres.nl.

Samenwerking
Het Oogcongres is een samenwerking tussen het Oogfonds, de Oogvereniging, de MaculaVereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging Oog in Oog. Anneke Jansen, beleidsmedewerker oogzorg bij de Oogvereniging: “We merken dat mensen met een oogaandoening een grote honger naar kennis hebben. En terecht: je wilt alle mogelijkheden aangrijpen om je zicht zo veel mogelijk te behouden.”

Praktisch
Het Oogcongres vindt plaats op zaterdag 8 oktober 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het programma begint om 10.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en sluit om 15.30 uur met een borrel. Deelnemers dienen zich van tevoren in te schrijven. Dit kan via www.oogcongres.nl. Een toegangskaart kost €17,50. Leden van de organiserende patiëntenverenigingen ontvangen €5,- korting.