Zorg goed voor je ogen!

Gezonde ogen zijn ontzettend belangrijk in ons dagelijkse functioneren. Toch kan iedereen te maken krijgen met oogklachten of verminderd zien. Zeker als je ouder wordt. Ook lopen sommige mensen extra risico op het ontwikkelen van een oogziekte, bijvoorbeeld als deze in hun familie voorkomt. Door dit vroegtijdig te signaleren, kun je de gevolgen zoveel mogelijk beperken. Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat bij meer dan de helft van de mensen met een visuele beperking in Nederland, deze beperking met een tijdige interventie goed te voorkomen was geweest of goed te behandelen. Ga daarom op tijd naar de optometrist. 


Vind een optometrist

Plaatsnaam

Wat kan de optometrist voor je betekenen?

Een optometrist is bij uitstek de expert die de gezondheid van je ogen kan onderzoeken en je kan helpen om problemen tijdig te signaleren. Zijn er oogklachten, klachten van verminderd zien, of is er risico is op het ontwikkelen van een oogziekte (bijvoorbeeld omdat deze in de familie voorkomt), dan is het verstandig om een afspraak te maken bij de optometrist. De optometrist kan je na het onderzoek adviseren over een passende oplossing en zorgen dat jij op het juiste moment op de juiste plek bent voor de oogzorg die je nodig hebt.

Optometristen vind je dicht bij huis, ze hebben meestal geen (lange) wachttijden en je kunt er zonder verwijsbrief terecht.De optometrist werkt nauw samen met de oogarts, de huisarts, de orthoptist en de opticien.

Vakkundig

Met de zorg voor je ogen wil je natuurlijk geen enkel risico nemen. Daarom is het goed om te weten dat niemand zich zomaar optometrist mag noemen. De titel van optometrist is wettelijk beschermd.

Optometristen zijn trots op hun vak. Dat kunnen ze onder meer laten zien via het kwaliteitsregister Paramedici, een onafhankelijk keurmerk voor optometristen.

meer over het kwaliteitsregister