Kwaliteitsregister Paramedici

Kwaliteitsregister Paramedici

De ontwikkelingen in de oogzorg gaan snel en daarom is het belangrijk dat een optometrist overal van op de hoogte blijft. Om dat scherp in de gaten te houden, bestaat het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit register is een onafhankelijk keurmerk voor zorgverleners. Een optometrist die in het Kwaliteitsregister is opgenomen, kan aantonen dat hij of zij voldoet aan de kwaliteitseisen op het gebied van opleiding, deskundigheid en werkervaring.
 
Is jouw optometrist geregistreerd?
Wil je zeker weten dat jouw optometrist geregistreerd is? Zoek je optometrist dan op in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit doe je door de achternaam van de desbetreffende optometrist in te vullen.
 
Het KP bestaat uit twee registers: een diploma- en een kwaliteitsregister. De registers moeten apart geraadpleegd worden:

  • Diplomageregistreerd: de optometrist voldoet aan de erkende opleidingseisen voor het voeren van de titel optometrist. De optometrist heeft op dit moment niet aangetoond dat hij of zij aan de door de beroepsgroep gestelde kwaliteitseisen voldoet.
     
  • Kwaliteitsgeregistreerd: de optometrist heeft voldaan aan de opleidingseisen en aan de door de beroepsgroep gestelde kwaliteitseisen.