Beroepsvereniging OVN

Beroepsvereniging OVN

De meeste optometristen zijn aangesloten bij de beroepsvereniging: de Optometristen Vereniging Nederland (OVN). De OVN komt op voor de belangen van de optometristen die zijn aangesloten bij de vereniging en zet zich in voor goede oogzorg.  
 
Via de OVN blijven optometristen op de hoogte van ontwikkelingen in de gezondheidszorg en de optometrie. Zo worden er voor de leden congressen en na- en bijscholingsactiviteiten georganiseerd. Verder heeft de OVN goede contacten met de overheid, de opleiding optometrie, patiënten- en consumentenorganisaties, de beroepsvereniging van oogartsen (NOG), van huisartsen (NHG), orthoptisten (NVvO), contactlensspecialisten (ANVC) en de branchevereniging van optiekbedrijven (NUVO). De OVN is lid van de World Council of Optometry en de European Council of Optometry and Optics.
 
Ook houdt de vereniging zich bezig met het profileren van het vak optometrie. Dit doet de OVN door folders te ontwikkelen over optometrie, het continu verbeteren van de website, het promoten van de vereniging op beurzen en door te publiceren in kranten en tijdschriften. De OVN brengt zes keer per jaar het digitale vakblad Visus uit.
 
Optometristen die lid zijn van de OVN werken volgens de Gedragscode voor Optometristen en voeren vaak een naambord met ons logo. Je kunt ze ook vinden via onze praktijkzoeker.
 
Meer lezen over het beleid, de missie en de visie van de OVN? Dat kan hier.