Meer nieuws


Archief

Auteur: jeanette | Geplaatst op: 16 maart 2020

De optometrist en het coronavirusMet het aanscherpen van de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus rijzen vragen op bij cliënten en leden hoe de zorgverlening en praktijkvoering te kunnen continueren. Via onze website en de nieuwsbrief houden wij leden op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de laatst genomen landelijke maatregelen.
 

Algemeen te volgen richtlijnen

Op de website van het RIVM is naast algemene informatie ook een overzicht te vinden met alle actuele informatie van het RIVM over het coronavirus. Bij veel gestelde vragen staan onder meer adviezen voor mensen met symptomen, mensen die de afgelopen twee weken in een risicogebied zijn geweest en voor mensen die de afgelopen twee weken contact hebben gehad met een cliënt met het coronavirus. Daarnaast geven ze informatie voor professionals in de zorg en specifiek voor GGD en ziekenhuizen waarin staat hoe te handelen bij een patiënt met verdenking op het virus.
 

Waar kan ik terecht met een algemene vraag over het coronavirus?

Voor algemene vragen over het coronavirus kun je terecht bij het publieksinformatie-nummer: 0800 - 1351. Als je als professional vragen hebt over het nieuwe coronavirus, kun je telefonisch contact opnemen met de GGD.
 

Waar kan ik terecht met specifieke vragen over mijn oogaandoening?

De Ooglijn helpt verder: ogen en corona
Ooglijn: 030-2945444 (ma-vrij 9.00 - 15.30 uur) of ooglijn@oogvereniging.nl

 
De nieuwsbrieven voor leden zijn te vinden op de ledensite onder dossiers.