Meer nieuws


Archief

Auteur: administrator-&#krf445D | Geplaatst op: 13 maart 2023

Mirjam van Tilborg wint OVN-award: 25 jaar inzet voor optometrie
Met veel trots nam Mirjam van Tilborg tijdens het OVN-congres haar welverdiende OVN-award in ontvangst van voorzitter Gabriëlle Janssen. Mirjam vierde dit jaar een jubileumjaar, met 25 jaar in het vak én 25 jaar docent Optometrie. Gedurende al die jaren heeft zij zich buitengewoon ingezet voor de ontwikkeling van het vak en de opleiding.
 
Gabriëlle Janssen: ‘Mirjam verbindt moeiteloos onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk met als uiteindelijk doel het verbeteren van de (oog)zorg. Haar inzet gedurende 25 jaar voor de optometrie is bewonderenswaardig, en de OVN-award is een mooie kroon op haar werk en inzet tot nu toe. We hopen nog veel van haar te zien in de komende jaren ten goede van de optometrie in Nederland.’
 

Op voordracht

De OVN-award is een waardering voor leden die zich buitengewoon ingezet hebben voor de ontwikkeling van het vak, verdieping van het vak, onderwijsvernieuwing optometrie, of die een andere bijzondere bijdrage aan de optometrische zorg geleverd hebben. Op voordracht van leden is de eervolle prijs dit jaar naar Mirjam van Tilborg gegaan.
 

Indrukwekkende carrière

Mirjam heeft ze zich hard gemaakt voor de professionalisering van de optometrie in Nederland, waardoor het vak nu op internationaal erkend hoog niveau staat. Daarnaast heeft Mirjam als initiator en kartrekker klinisch redeneren en onderzoekend vermogen in het onderwijs geïntroduceerd, en heeft ze talloze studenten optometrie en orthoptie geïnspireerd en onderwezen als hogeschool hoofddocent. 
 
Mirjam heeft ook veelvuldig gesproken op congressen, workshops en trainingen verzorgd, en heeft als visionair en kartrekker meerdere onderwijsinnovaties voor de opleiding optometrie geïntroduceerd. Ze volgt continu ontwikkelingen in de praktijk en maatschappij en vertaalt deze naar toekomstbestendig onderwijs. 
 
Daarnaast heeft Mirjam haar bijdrage geleverd aan het verder professionaliseren van het beroep door te promoveren op ‘The role of primary healthcare in the management for work related dry eye disease in the Netherlands’. Hierdoor wordt ze zowel nationaal als internationaal gezien als specialist in droge ogenproblematiek. En tot slot heeft ze zich ook ingezet in meerdere commissies/werkgroepen van de OVN om mee te denken over beleid en de ontwikkeling van ons mooie vak.