Meer nieuws


Archief

Auteur: danielle | Geplaatst op: 15 maart 2021

Rob Rosenbrand ontvangt OVN-Award
Dit jaar is de allereerste OVN-award uitgereikt aan Rob Rosenbrand, door OVN-voorzitter Gabrielle Janssen en bestuurslid Richard Backx. Rob Rosenbrand gaat eind maart 2021 met pensioen, na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest in de optiek. Rob heeft een belangrijke rol gespeeld in de contactlensontwikkeling en refractiechirurgie in Nederland.

Rob voelt zich zeer vereerd met de award. Rob heeft 37 jaar als manager bij Bausch + Lomb gewerkt. Hij heeft een brug geslagen tussen de industrie en de professionals door technische ondersteuning aan contactlensspecialisten en optometristen te geven. Rob zijn kwaliteiten kenmerken zich door in hectische situaties rust te bewaren en de professional door de moeilijke of stressvolle situatie te leiden. Hierdoor hebben veel optometristen zich kunnen ontwikkelen in hun professie.
 
Bekijk de uitreiking van de OVN-award aan Rob Rosenbrand hier of door te klikken op bovenstaande afbeelding.
 

OVN-award

De OVN-award wordt vanaf nu elke twee jaar uitgereikt aan een optometrist die zich buitengewoon ingezet heeft voor de ontwikkeling van het vak, verdieping van het vak of onderwijsvernieuwing van de optometrie.
Dit jaar is hij uitgereikt door het bestuur, maar de volgende award wordt door de leden bepaald! Door middel van tweejaarlijkse verkiezingen wordt een award uitgereikt aan degene die de meeste stemmen heeft verkregen. Leden dragen zelf een lid voor waarvan zij van mening zijn dat deze in aanmerking komt voor een award. Op het congres wordt bekend gemaakt wie de meeste stemmen heeft gekregen en diegene zal met de award naar huis gaan.