Meer nieuws


Archief

Auteur: danielle | Geplaatst op: 26 oktober 2022

Gabriëlle Janssen gekozen als President-elect ECOO
Op 16 oktober jl. vonden de verkiezingen plaats voor het voorzitterschap van de European Council of Optometry and Optics. Onze voorzitter Gabriëlle Janssen is gekozen tot president-elect. Na twee jaar zal zij als ECOO-president de belangen van de optometristen en opticiens van heel Europa te behartigen.

De leden van ECOO zijn nationale beroepsverenigingen uit 21 landen die samen meer dan 150.000 opticiens en optometristen vertegenwoordigen. ECOO wil de gezondheid van de ogen bij het publiek over de grenzen heen bevorderen en de klinische en educatieve normen van de optometrische en optische praktijk in heel Europa harmoniseren.

Gabriëlle is nu in haar laatste termijn van haar voorzitterschap van de OVN en deze loopt uiterlijk in het eerste kwartaal van 2024 af. Voor de vereniging zou het gezond zijn als er nu iemand in het bestuur plaatsneemt die mogelijk over een tijdje het stokje over kan nemen. Wil je meer weten over de bestuursfunctie? Voel je vrij om contact op te nemen of een positie in het bestuur wat voor je is.
Lees hier meer over de vacature.