Meer nieuws


Archief

Auteur: danielle | Geplaatst op: 15 oktober 2022

Exclusief contactlensaanbod voor OVN-leden


Via de OVN-ledenenquête (2021) gaven optometristen het signaal af dat ze meer behoefte hebben aan hoogwaardige en onafhankelijke scholing over het aanmeten van contactlenzen en het voorsegment. Ook wensen de leden toegang tot wetenschappelijke publicaties over deze onderwerpen. Het doet ons daarom plezier dat we voor OVN-leden een exclusieve afspraak hebben kunnen maken met de British Contact Lens Association (BCLA) voor korting op het BCLA-lidmaatschap. Met het lidmaatschap krijg je toegang tot actuele kennis en scholing met KP-punten!

BCLA

Sinds 1977 heeft de BCLA een hoogwaardig educatief aanbod ontwikkeld op het gebied van contactlenzen en het voorste oogsegment. Velen zijn bekend met de BCLA-webinars en het tijdschrift Contact Lens & Anterior Eye journal. Maar dat is niet hun complete aanbod. De BCLA geeft bijvoorbeeld ook professioneel advies via maandelijkse BCLA updates en IACLE research updates (samenvatting van artikelen uit verschillende tijdschriften), overig e-nieuws en factsheets. Internationaal krijgt de BCLA erkenning voor hun prestigieuze aanbod.
 

Aanbod voor OVN-leden

OVN-leden kunnen nu profiteren van de professionele diensten en producten van de BCLA via twee verschillende lidmaatschapsopties. OVN-leden krijgen 15% korting op beide opties*:
  1. Online lidmaatschap (Affiliate Online Membership), met als belangrijkste onderdelen:
  2. Volledig lidmaatschap (Full Membership), met als belangrijkste onderdelen bovenop het online lidmaatschap:
    • Professional credentials through MBCLA postnominals
    • Online certificate courses (dry eye and myopia management)
    • Exclusive discounts for the BCLA conferences
 
De BCLA organiseert jaarlijks circa acht webinars van één uur, waaraan je online kunt deelnemen (live of terugkijken). Voor BCLA-leden is deelname aan de webinars kosteloos. Om een indruk te krijgen van de webinars die de BCLA organiseert, kun je op de ledenpagina een overzicht zien van de laatste drie jaar. Deze webinars zijn overigens allemaal nog steeds terug te kijken!
 
*NB. Bestaande BCLA-leden kunnen bij verlenging van hun lidmaatschap aanspraak maken op de korting. Dit aanbod is niet met terugwerkende kracht geldig.
 

KP-punten

De OVN vraagt voor alle BCLA-webinars accreditatie aan, zodat je voor het volgen van de webinars geaccrediteerde KP-punten ontvangt. De OVN zet zich in om dit ook te doen voor de 21 webinars die al eerder door de BCLA zijn opgenomen. Het streven is om de accreditatie per januari 2023 gerealiseerd te hebben. Volg je voor die tijd al een BCLA-webinar dan kun je zelf een bewijs van deelname toevoegen aan je portfolio.
 

Aanmelden en een attentie van de BCLA

Heb je interesse in het gereduceerde lidmaatschap van de BCLA, dan kun je je op elk moment aanmelden. Maak daarvoor gebruik van deze kortingscode: zie ledenpagina voor de kortingscode.
Luke Stevens-Burt, CEO of the BCLA: ‘This is an exciting time for contact lens and eye care practice as OVN members can benefit from more education than ever before. If you register as a BCLA member before 15th December 2022 you will also get a printed version of CLAE in January - a special issue on specialist contact lenses.