Meer nieuws


Archief

Auteur: danielle | Geplaatst op: 11 februari 2021

Gerenommeerde sprekers op programma OVN-congresHet programma voor het OVN Congres 2021 The next level staat online! De OVN heeft gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland bereid gevonden om een lezing te geven. 
 

Wereldsprekers

Zo zal professor Michael Abramoff, een Nederlandse oogarts werkzaam bij de University of Iowa, een lezing geven vanuit Iowa over Artificial Intelligence (AI) en de screening op DRP. Dr. Abramoff heeft met zijn bedrijf als eerste in de geneeskunde goedkeuring van de FDA gekregen voor autonome AI. In de eerstelijnszorg kan het AI-systeem onmiddellijk diabetische retinopathie en diabetisch maculair oedeem diagnosticeren. Als auteur van meer dan 300 peer-reviewed publicaties op dit gebied, is hij meer dan 35.000 keer geciteerd, en is hij de uitvinder van zeventien uitgegeven patenten en vele patentaanvragen. Zijn passie is om AI te gebruiken om de betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg te verbeteren. Het is heel bijzonder dat hij, voor hem in de vroege ochtend, op ons congres zal spreken.
Vanuit hun werkkamers zullen James Wolffsohn van de Aston University, Lyndon Jones van de University of Waterloo in Ontario en Eef van der Worp, uit ons vertrouwde stadje Amsterdam, een overzicht van aanpasstrategieën geven die kunnen helpen de uitval onder dragers van zachte lenzen te verminderen.
 

Topsprekers van eigen bodem

Maar we hoeven het niet altijd zo ver te zoeken. Het trio Karin van Hees-Teuben, Daisy Laan en Emily Tan zal door middel van casuïstiek op basis van wetenschappelijke onderbouwing dieper ingaan op de verschillende mogelijkheden om kinderen met myopie het beste te behandelen. Heerlijke praktische kennis die je de volgende dag meteen in de praktijk kunt brengen.
In de sessie corneaconversaties zal oogarts Elke Kreps ons meenemen in de behandelmogelijkheden voor keratoconus en optometrist Korina van Dijk zal de mogelijkheden bespreken welke behandelmogelijkheden er zijn bij endotheelaandoeningen. En dit is nog maar een tipje van de sluier. 
 

Gesponsorde sprekers

Bijzonder trots en dankbaar is de OVN voor de negen lezingen die door de sponsors gegeven worden. Er zijn geweldige sprekers uit binnen- en buitenland geprogrammeerd om ons mee te nemen in de ontwikkelingen op het gebied van droge ogen, myopie management, contactlenzen en de nieuwste apparatuur. 
 

Compleet programma

Op 15 maart hebben we een compleet programma met een talkshow en 9 uur aan lezingen, waarbij er niet verwacht wordt dat je in je luie stoel achterover gaat zitten. Je zal geprikkeld worden mee te doen, prijzen binnen te slepen en mee te praten!  
Nieuwsgierig naar het volledige programma en alle sprekers? Neem dan een kijkje op onze congreswebsite en schrijf je in!  

https://www.ovnacademie.nl/congres/inschrijven