Meer nieuws


Archief

Auteur: danielle | Geplaatst op: 12 september 2018

Inschrijving open: OVN-cursus 3D-papilbeoordelingOp zaterdag 24 november 2018 kun je in het Optiekcentrum in Houten terecht voor de OVN-cursus 3D-papilbeoordeling. Je kunt kiezen voor de ochtend of de middag. 
Schrijf je snel in, vol is vol!

Een ‘must’ voor elke optometrist die regelmatig papillen beoordeelt. 
 

Programma

Het beoordelen van papillen op glaucoomschade blijkt moeilijk te zijn. De European Optic Disc Assessment Trial (EODAT) heeft dat aangetoond. Degenen die het beste presteerden in deze trial hebben de koppen bij elkaar gestoken en bepaald welke criteria bepalend zijn voor een juiste beoordeling van papillen. Deze informatie heeft geleid tot een stereo papilfoto cursus, die inmiddels al meerdere jaren met veel succes in verschillende landen wordt gegeven. Een ‘must’ voor elke optometrist die regelmatig papillen beoordeelt.

Tijdens de cursus worden de deelnemers geïnformeerd over de EODAT studie. Op een intensieve en interactieve manier zullen zij vervolgens leren wat de typische kenmerken van normale papillen zijn en van glaucomateuze papillen, rekening houdend met vorm, grootte, peripapillaire atrofie, refractieafwijkingen, tilting, enz.. Dit zal gebeuren aan de hand van stereo-papilfoto’s. Na afloop van de cursus zal men veel beter in staat zijn om papillen goed te beoordelen op eventuele glaucoomschade. Dat is niet alleen boeiend, het maakt uw glaucoomdiagnostiek beter, interessanter en levendiger.


Datum: 24 november, de cursus wordt deze dag tweemaal aangeboden.
Tijdstip 1: 9.30-13.00 uur (incl. lunch), inloop vanaf 9.00 uur
Tijdstip 2: 13.00-15.30 uur (incl. lunch), afsluitende borrel
SprekersThomas Colen (oogarts Amphia Ziekenhuis) en Dr. Hans Lemij(Oogziekenhuis Rotterdam)
Locatie: Optiekcentrum, Voorveste 2, 3992 DC Houten. 
Prijs: De kosten voor deze cursus  liggen voor OVN-leden op €20 en voor niet-leden €35. 

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door Théa Pharma.