Meer nieuws


Archief

Auteur: danielle | Geplaatst op: 12 oktober 2023

Geef prioriteit aan (je) ooggezondheid, ook op het werk
Utrecht, 12 oktober 2023 – Het is World Sight Day
đź‘€. Sta jij weleens stil bij het idee dat je zicht of dat van anderen kan afnemen? En welke consequenties dat heeft? Het is onze verantwoordelijkheid om goed voor onze ogen te zorgen. Daarom sturen we een boodschap uit om iedereen op het hart te drukken om prioriteit te geven aan ooggezondheid. Love your eyes! Ook op het werk.
 
Het is onze verantwoordelijkheid om goed voor onze ogen te zorgen. Maar ook werkgevers hebben hierin een belangrijk rol. Kun jij werken onder de juiste omstandigheden, zodat je op het werk niet onnodig oogletsel of oogproblemen oploopt? Wat de werkzaamheden ook zijn, of het nu hand- bureau- of beeldschermwerk is - binnen, buiten of in de auto - het is aan te raden met je werkgever in gesprek te gaan over ooggezondheid op je werk.
 

#LoveYourEyes at work

  • Zorg voor regelmatige pauzes bij beeldschermwerk Ogen hebben regelmatig een pauze nodig van schermen (of ander geconcentreerd werk): te lange tijd geconcentreerd kijken naar een vast punt dichtbij, veroorzaakt vermoeide ogen en kan ook problemen met droge ogen veroorzaken.
  • Gebruik de juiste oogbescherming Draag een beschermbril om je ogen af te schermen van gevaarlijke stoffen of als er een risico is dat splinters in het oog komen. Denk ook aan bescherming tegen de zon. NB. Brillen op sterkte en contactlenzen alleen zijn geen geschikte oogbeschermingshulpmiddelen op de werkplek.
  • Ga naar de optometrist De optometrist kan je goed kijkadvies geven. Je kunt dan beter presteren, comfortabeler zien tijdens je beeldschermwerk en je ogen zijn aan het einde van de dag minder vermoeid. Goed om na te vragen of jouw werkgever een regeling heeft voor oogzorg of -hulpmiddelen. Dit kan onderdeel zijn van je arbeidsvoorwaarden of CAO.
 
Bekijk ook eens de informatieve flyers van ECOO:  
World Sight Day
World Sight Day (WSD) is an international day of awareness, held annually on the second Thursday of October to focus attention on the global issue of eye health. This year World Sight Day falls on 12 October 2023. Hier vind je meer informatie.