Meer nieuws


Archief

 • Intelligente blindenstok eindelijk te koop

  De intelligente blindenstok die negen jaar geleden door Nederlanders werd ontwikkeld, komt deze maand eindelijk op de markt. Het is de eerste innovatie nadat de witte stok negentig jaar geleden werd geïntroduceerd.

  Klik hier als u dit artikel verder wilt lezen. (bron: Volkskrant.nl)

  Lees verder
 • Computergestuurde brachytherapie bij oog-melanoom

  Oogartsen van University of Southern California ontwikkelden een simulatieprogramma om de lokale bestraling van melanomen in het vaatvlies van het oog te optimaliseren. In JAMA Ophthalmology stellen ze dat hun aanpak voor de oogchirurg eenvoudiger is en minstens zo goed presteert als de huidige standaardtechniek (2013; epub 5 september).

  Klik hier als u dit artikel verder wilt lezen. (bron: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde)

  Lees verder
 • Klachten van droge ogen hangen samen met lage pijndrempel

  Vrouwen van middelbare leeftijd met een verhoudingsgewijs lage pijndrempel hebben ruim anderhalf maal zo vaak last van droge ogen als leeftijdsgenotes met een hoge pijndrempel.

  Klik hier als u dit artikel verder wilt lezen. (bron: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde)

  Lees verder
 • Revolutionaire lasertechniek toegepast bij staaroperatie

  MAASTRICHT, 30 september 2013 – De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde van het Maastricht UMC+ is de eerste kliniek in Europa die staaroperaties aanbiedt waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde lasertechniek (met irisscan technologie) om incisies te maken. De operaties worden daardoor nauwkeuriger en veiliger.

  Klik hier als u dit artikel verder wilt lezen. (bron Maastricht UMC+)

  Lees verder