Landelijk Optometristenonderzoek

Het Landelijk Optometristenonderzoek 2018 is op 10 juli jl. afgesloten

De resultaten worden nu verwerkt. Omdat er veel gegevens verzameld zijn, vraagt dit de nodige tijd. We verwachten je begin 2019 nader te kunnen informeren. Op deze pagina is de achterliggende informatie over het onderzoek nog terug te vinden.

Lees hier meer over het onderzoek:

Met vragen kun je terecht op ons bureau: T. 088-0771165 of via beleid@optometrie.nl.


Het onderzoek

In het Landelijk Optometristenonderzoek gaan we na hoe optometristen in Nederland werken en denken. Het bestaat uit drie deelonderzoeken (online vragenlijsten):
 1. Februari: Werkveldonderzoek (setting, werkzaamheden, apparatuur);
 2. April: Cliënt- en kwaliteitgericht werken;
 3. Juni: Positie in de oogzorg keten (kosten en financiering, toegankelijkheid, samenwerking, etc).

Onafhankelijk onderzoeker/epidemioloog dr Inge Stegeman begeleidt het onderzoek methodisch.


Voor wie

Alle optometristen zijn uitgenodigd deel te nemen, ook optometristen die geen lid zijn van de OVN. Iedereen kan meedoen die volgens de wet BIG in Nederland de titel optometrist mag dragen. De OVN roept ook niet-praktiserend optometristen op om mee te doen. Dat levert namelijk ook belangrijke informatie op over de beroepsgroep. 


Meedoen omdat:

 • Dit onderzoek helpt om zichtbaar te maken wat optometristen te bieden hebben en handvatten geeft om de kwaliteit van de optometrie op een hoog peil te houden. 
 • Met de uitkomsten kunnen optometristen hun werk en werkwijze straks ook vergelijken met die van andere optometristen.
 • Deelnemers aan het onderzoek maken kans op het winnen van een iPad.
 • Deelname is anoniem.
 • Hoe meer optometristen meedoen, des te beter het beeld dat we krijgen.


Maak kans op een iPad

 Je kunt op twee manieren kans maken op een iPad 2017-Spacegrey (32GB):

 1. Door mee te doen aan het onderzoek. Als je met alledrie de deelonderzoeken meedoet, is de kans op het winnen van de iPad groter.
 2. Door optometristen te attenderen op het Landelijk Optometristenonderzoek. Lees meer onder 'Help mee'. Hoe meer optmetristen jouw naam noemen, hoe groter je kans op een iPad.
Na afloop van het onderzoek worden de twee iPads verloot. De uitslag wordt eerst aan de winnaars bekend gemaakt, en daarna gepubliceerd op onze website en in de nieuwsbrief.

 

Help mee 

Ken je optometristen die geen lid zijn van de OVN? Attendeer hen dan op het Landelijk Optometristenonderzoek en maak kans op een iPad. Als optometristen zich hier aanmelden om mee te doen en ze jouw naam invullen, dan maak je kans op de iPad. Hoe meer optometristen jouw naam noemen, hoe groter jouw kans op de iPad.

Je kunt gebruik maken van onderstaande afbeeldingen om het onderzoek bijvoorbeeld via mail of social media onder aandacht te brengen van een collega.Vraag steeds of de optometrist jouw naam meldt!
Je kunt natuurlijk ook een collega taggen in een bericht dat de OVN deelt via Facebook of LinkedIn.

De afbeeldingen zijn via de tekstlinkjes eronder te downloaden. 

Wil jij ook meer bekendheid en waardering voor de optometrist? Doe dan mee! Wil je weten of jouw collega's op dezelfde manier werken als jij? Doe dan mee. Kans maken op een iPad en de optometrist op de kaart zetten? Doe mee! 

Geen uitnodiging ontvangen?

Rond 8 juni ontvangen alle OVN-leden en geregistreerden in het Kwaliteitsregister Paramedici een persoonlijk uitnodiging voor het derde deelonderzoek per mail. De mail is vanuit Survey Monkey verstuurd, namens beleid@optometrie.nl.

Ben je optometrist, maar heb je na 8 juni nog geen uitnodiging per mail ontvangen? 

 • Ga eerst even na of de uitnodiging niet in de spambox/ongewenste mail folder terecht is gekomen.
 • Niks binnen? Meld je dan hier aan!
Wil je voorkomen dat de uitnodiging in de spam komt, voeg Survey Monkey dan toe aan je White list. De gegevens hiervoor zijn:
X-Note-Sending-IP: 66.179.50.182
X-Note-Reverse-DNS: mail3.surveymonkey.com
X-Note-WHTLIST: surveymonkey@go.surveymonkey.com