Vakblad Visus

Vakblad Visus

Visus is het vakblad van de OVN. Via Visus blijf je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Inhoudelijk is Visus divers. Optometristen schrijven diepgravende (semi)wetenschappelijke artikelen over ziektebeelden en casussen uit de praktijk en in de rubriek De Specialist wordt iedere editie de werkwijze van een bijzondere optometrist uitgelicht. Verder vertellen oogprofessionals over hun ervaringen in het buitenland en worden in de rubriek De Kwestie dagelijkse dilemma’s van optometristen besproken, door bijvoorbeeld juristen en medische ethici. Daarnaast is er veel aandacht voor congressen en lezingen, via aankondigingen en verslagen. Ook wordt in iedere editie duidelijk gemaakt waar de OVN mee bezig is. De inhoud wordt bepaald door een redactie van optometristen en één eindredacteur. In 2015 is de overstap gemaakt van een papieren variant naar een digitaal tijdschrift dat 4 keer per jaar uitkomt. Alle OVN-leden ontvangen Visus.
 

Visus kun je hier direct online lezen

 

Ook bij de redactie?

Heb jij interesse om deel uit te maken van de redactie van Visus? De OVN is altijd op zoek naar getalenteerde optometristen die bruisen van de ideeën, hun vakgebied nauwlettend volgen en een groot netwerk hebben. Als redactielid van Visus vergader je eens in de twee maanden (via Skype) en schrijf je regelmatig artikelen voor het vakblad.

Visus heeft ook een redactieraad met momenteel drie leden. Deze optometristen zijn inhoudelijk sterk en kunnen artikelen van anderen goed beoordelen. Om in aanmerking te komen voor de redactieraad is het een pre als je een duidelijk specialisme hebt. Als lid van de redactieraad word je regelmatig gevraagd om artikelen van anderen na te kijken en van commentaar te voorzien. Ook is het jouw taak om artikelen af te keuren als ze niet voldoen aan de standaarden van Visus.
Mail bij interesse voor een rol in de redactie of de redactieraad jouw motivatie naar visus@optometrie.nl.