De opleiding

De opleiding

In Nederland worden optometristen opgeleid aan de Hogeschool Utrecht. De opleiding Optometrie is een 4-jarige hbo-opleiding. Naast het opdoen van theoretische kennis is er tijdens de opleiding veel aandacht voor de praktijk. In het eerste jaar zijn er - naast de benodigde theorievakken - oriëntatiedagen (in een ziekenhuis, optiekzaak of Low Vision-centrum) en een stage in een optiekzaak. De 3-jarige hoofdfase die volgt, verdiept de kennis en zorgt dat de student zelfstandig kan werken en diagnoses kan stellen. In de laatste fase van de opleiding komen een optometrische en oogheelkundige stage aan bod. De faculteit heeft ook de beschikking over een kliniek waar de studenten cliënten gaan onderzoeken, onder supervisie van de docenten.
 

HU Kliniek Oogzorg

Op de Kliniek Oogzorg van de Hogeschool Utrecht kunnen cliënten terecht voor een gratis controle van de ogen en persoonlijk advies. Cliënten komen daar meer te weten over de gezondheid van hun ogen. Zij helpen tegelijkertijd studenten om zich verder te bekwamen in hun vak.
 

Stageplaatsen

Een goede optometrist word je niet zonder een goede stageplek. Wil je je kennis en enthousiasme over dit mooie vak met studenten delen?  Klik hier voor meer informatie en wordt stagebegeleider van de toekomst!


Meer informatie: