Auteur: Danielle | Geplaatst op: 05 mei 2022

Geeske blogt: LLL als basishouding
Een leven lang leren (LLL) draait vooral om je vermogen om jezelf steeds opnieuw uit te vinden, uit te dagen en te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Iets wat van ons allemaal steeds meer gevraagd wordt; een leven lang leren als basishouding.  De maatschappij en technologie ontwikkelen zich in een razend tempo. Dit is voor sommigen reden om zich af te sluiten. In ons vak kan dit niet. Hoe blijven we nieuwsgierig? 

Hoe kunnen we de toekomst van ons vak verbinden met de realiteit van het heden?  Stap 1 is meestal het besef dat je uit je ‘comfort zone’ kunt stappen om in je ‘learning zone’ te komen, zodat je leert en groeit. Mijn werkend leven is momenteel een grote ‘learning zone’ om alle aspecten van de OVN te begrijpen. Waarbij ik mijn brede ‘comfort zone’ inzet – datgene wat ik al weet en kan - om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan het bureau en de OVN. Zoals bijvoorbeeld het nog beter op de kaart zetten en profileren van het beroep optometrist. Daar kan ik mijn ‘comfort zone’ als marketeer uitstekend voor inzetten.
 
Zoals je van ons mag verwachten zijn we continu bezig met LLL voor onze leden. Visitatie en scholingen en, verder vooruit kijkend, het congres in 2023. Daar zullen we inspiratie en wetenschappelijk onderbouwde kennis presenteren, en mogen we elkaar gelukkig weer ‘live’ ontmoeten!


Visitatie is een mooi voorbeeld van een leven lang leren; het lef hebben om goed naar jezelf te kijken, je eigen praktijk tegen het licht te houden en daarover te sparren met ervaren collega’s. Waarmee je jezelf weer verder kan ontwikkelen. Je comfort zone beschrijven om in de ‘learning zone’ te komen en te groeien. Hoe mooi is dat?


Mijn learning zone én comfort zone ging maximaal aan op het congres ICT & Health in mijn thuisstad Den Haag. Ik word bijna nergens zo blij van als innovatie. Heerlijk om te luisteren, zoeken, ervaren wat er allemaal mogelijk is  - nu en in de toekomst - en hoe we dit kunnen toepassen in de realiteit van OVN.
 
Veel lerend vermogen gewenst!
Hartelijke groet, Geeske
 
P.S. Klaar voor de uitdaging? Bekijk dan eens dit filmpje over de growth mindset van Prof. Carol Dweck.


1 reactie
How does Geeske's blog emphasize lifelong learning as a fundamental attitude in optometry? <a href="https://onlinelearning.telkomuniversity.ac.id/blog/">Tel U</a>
Geplaatst door Teknik Telekomunikasi

Laat een reactie achter:

Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie