Auteur: Danielle | Geplaatst op: 06 juli 2022

Geeske blogt: Vliegende start voor optometriestudenten!
In deze tijd van personeelstekorten is baanzekerheid voor veel jong afgestudeerden een gegeven. Elseviers Weekblad zet in hun onderzoek ‘Studie en Werk 2022’ optometrie in de top vijf van studies met de kortste tijd tussen afstuderen en een baan[1]. 1,6 maand na het afstuderen hebben optometristen (en orthoptisten) gemiddeld al een baan! Dat is best kort; geen tussenjaar voor de jonge optometrist 😉.
 
Des te belangrijker voor studenten om zich al tijdens hun studie te oriënteren op hun carrière. In september maakt de OVN weer kennis met de nieuwe lichting studenten optometrie. We bieden samen met de studievereniging SO2S[2] een praktijkgerichte masterclass aan voor de eerstejaars; optometristen uit de eerste en tweede lijn laten de studenten kennismaken met de praktijk. Zo krijgen ze gevoel bij hoe het is om bijvoorbeeld te werken als optometrist in een gezondheidscentrum, als ondernemer, of in een low vision praktijk.
Natuurlijk besteden we ook aandacht aan wat de OVN voor studenten doet, zoals het OVN- studentenlidmaatschap voor hun gehele studieduur en korting op deelname aan het tweejaarlijks congres en onze scholingen. Op deze manier kunnen ze kennis opdoen, maar ook alvast netwerken met de OVN-leden en de OVN-partners.
 
Om na het afstuderen snel thuis te raken in het werkveld biedt de OVN starters coaching door een ervaren optometrist via het buddyprogramma. Naast het vakinhoudelijke is er in dat traject ook aandacht voor de dynamiek in het werkveld en visie op beroepsmatige ontwikkeling.
 
Wil jij ook meebouwen aan de toekomst van studenten, en daarmee van ons vak?
Dat kan op verschillende manieren. Vind je het leuk om mee te werken aan de praktijkgerichte masterclass op 21 september of om als buddy jouw kennis met ze te delen? Laat het ons weten en stuur een mail naar info@optometrie.nl.
 
[1] EW 26, 2 juli 2022. Met deze studies wacht een mooie toekomst, p59-62
[2] SO²S is de studievereniging van de opleidingen optometrie en orthoptie aan de HU.


 

1 reactie
How does Geeske's blog highlight the advantages of a flying start for optometry students? <a href="https://sie.telkomuniversity.ac.id/">Tel U</a>
Geplaatst door Teknik Industri

Laat een reactie achter:

Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie