Nieuwsbericht - extra update Corona

Het bericht werd in de media al aangekondigd maar gisteravond in de persconferentie bekrachtigd: vanaf 11 mei a.s. mogen onder gepaste maatregelen van de sectorplannen ook de overige contactberoepen zoals kappers, schoonheidsspecialisten en opticiens weer aan het werk. Voor de OVN is dit aanleiding om opnieuw de leidraad Verantwoord opschalen paramedische zorg in de 1e lijn tijdens de coronacrisis onder de loep te nemen. Het blijkt dat de leidraad al erg goed aansluit bij de nieuwe situatie. Op dit moment wordt de leidraad aangepast. De belangrijkste punten die van belang zijn zetten we vast voor je op een rijtje:
  • Houd rekening met social distancing. Handhaaf bij praktijkorganisatie de regels van social distancing.
  • Handhaaf de regels van het hygiëneprotocol.
  • Een triage COVID-19 verschijnselen voorafgaand aan een fysiek consult blijft essentieel. Zonder triage start je niet met een fysiek consult.
  • Een consult op afstand was de voorkeurs optie en is nu een overweging.
     
Voor alle contactberoepen geldt dat het dragen van extra Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) bij COVID-klachtenvrije cliënten op advies van het RIVM niet nodig is.

Wij hopen de aangepaste leidraad morgen met jullie te kunnen delen, de huidige maatregelen en documenten blijven tot 11 mei van kracht.