Nieuwsbericht - extra update Corona

Nieuwsbericht - extra update Corona

In tijden van corona worden er verschillende webinars georganiseerd hoe je met de huidige situatie om kunt gaan of hoe je je kunt voorbereiden op de tijd na corona. Graag willen wij je attenderen op een viertal webinars:
 
6 mei: VvAA organiseert in samenwerking met PPN webinar over ondersteuningsmaatregelen
Nu de duidelijkheid over de hoogte van de continuïteitsbijdrage nog uitblijft, is het belangrijk te kijken naar de aanvullende mogelijkheden van de overheidsmaatregelen voor paramedici. Daarom organiseert  VvAA op 6 mei om 19:30 uur in samenwerking met KNGF, SKF en PPN een webinar met een praktische toelichting op de continuïteitsbijdrage en de samenhang met de overheidsmaatregelen. De deelname is gratis en de inschrijving voor het webinar is geopend.
 
29 april: Philip Morgan leidt discussie ‘European Optometry: Life after Lockdown’
Nu veel Europese landen langzaam opstarten en anderen nog gesloten zijn door de ‘lockdown’, wat is de volgende stap voor optometrie? Hoe zal de optometriepraktijk er op middellange en korte termijn eruitzien? Luister tijdens de paneldiscussie naar de gedachten van de meest vooraanstaande optometristen in Europa over hoe zij met de situatie omgaan en wat er daarna zou kunnen komen. Je kunt vragen stellen tijdens de discussie. Je kunt de discussie live volgen op woensdag 29 april om 18:30 uur via https://www.facebook.com/events/237051170855912/.
 
Gezien het volstrekt nieuwe karakter van de Covid-19 crisis waarin wij ons begeven erkent de OVN het belang kennisuitwisseling en gevolgen van deze crisis met betrekking tot oogzorg en contactlensaanpassingen. Omdat wij als beroepsvereniging veel waarde hechten aan onze onafhankelijke en objectieve positie is het voor ons doorgaans niet gebruikelijk webinars van commerciële partijen door te zetten naar onze leden. Zoals eerder genoemd begeven we ons echter in een uitzonderlijke situatie waarin kennis vergaren voor onze professie van wezenlijk belang is. Graag attendeer ik je op een tweetal webinars van Coorper Vision en Procornea:
 
30 april: Brian Tompkins geeft namens Cooper Vision een webinar: The future of contact lens practice after COVID-19, how to ensure resilience in optical retailing’
Donderdag 30 april zal om 19:45 uur een webinar LIVE gegeven worden getiteld:’ The future of contact lens practice after COVID-19, how to ensure resilience in optical retailing’. In twee delen zullen Dr. Helen Eng & Brian Tompkins vertellen over de contactlensmarkt in Oost-Azië en hoe deze veranderd is na de ‘lockdown’. Brian Tompkins zal vertellen over hoe hij zijn praktijk draaiende houdt gedurende de ‘lockdown’. Via deze link kun je je inschrijven: www.workcast.com/register?cpak=8005875226164720. Het webinar zal in het Engels gegeven worden en is vrij toegankelijk voor iedereen die zich inschrijft.’
 
18 mei: Eef van der Worp en Ron Beerten geven namens Procornea een webinar: COVID-19 & contactlenzen
Op 18 mei aanstaande organiseert Procornea Nederland B.V. een live webinar met Ron Beerten en gastspreker Eef van der Worp. Het onderwerp is COVID-19 & contactlenzen. Tijdens dit webinar zullen Eef en Ron dit thema in de breedste zin van het woord bespreken. Daarbij zullen zij – op basis van de nieuwste internationale inzichten – proberen zij antwoord te geven op vragen als:
  • Zijn er extra risico’s voor contactlensdragers?
  • Welke opties heb je als oogzorgspecialist? Wat zijn de richtlijnen?
  • Hoe ga je om met contactlenscontroles?
Het webinar start om 15:00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur, inclusief ruimte voor vragen. Houd de website procornea.nl/procornea-academy en jouw mailbox in de gaten voor de inschrijving.
 
Ik hoop dat we je snel meer informatie kunnen geven over het advies van RIVM en de wijze waarop en waarin wij kunnen opstarten.