Landelijke financiële regelingen tegemoetkoming schade COVID-19

Landelijke financiële regelingen tegemoetkoming schade COVID-19

Als onderdeel van de landelijke financiële regelingen is vanmiddag de aanvraag voor de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Er is een eerste lijst gepubliceerd waaruit blijkt dat de optometriepraktijken nu geen aanvraag kunnen doen.
 
Optometrie is een paramedisch beroep en heeft daarmee een andere positie dan de branches die er nu in opgenomen zijn. De regeling is voor de gehele paramedische sector nog niet aan te vragen.
 
Binnen de paramedische beroepen wordt vergoede en niet vergoede zorg geleverd. Voor de tegemoetkomingen voor de zorgberoepen wordt in eerste instantie een beroep gedaan op de zorgverzekeraars. Echter zal dit voor de zorgverleners die niet vergoede zorg leveren onvoldoende tegemoetkoming bieden. Zij zullen een beroep moeten kunnen doen op de overheidsregelingen.
 
OVN maakt zich als onderdeel van het Paramedisch Platform Nederland (PPN) hard voor alle paramedische zorgverleners, ongeacht of er vergoeding voor de behandelingen wordt ontvangen. Zowel voor de overheidsregelingen als de tegemoetkoming via de zorgverzekeraars.
 
Zodra er meer informatie over is, zullen wij je hierover berichten. Ik wens je voor nu een goed weekend.