Meer nieuws


Archief

 • Geplaatst op: 23 maart 2015

  superior oblique myokimia

  Het volgende stukje kregen we toegezonden.
  al 12 jaar heb ik last van een trillend beeld in mijn rechteroog. Bij jarenlang zoeken op internet kwam ik bij symptomen alleen steeds uit op andere oogziekten zoals Nystagmus. Maar dit is het zeker niet omdat de trilling van het beeld zo goed als NIET waarneembaar is voor de ander. Ook in het ziekenhuis kwam niets uit de scans naar voren en de arts kon niets vinden. Het vervelende is dat de trilling bijna alleen waarneembaar is bij scherp licht en je moet dan net zo'n 'spasme aanval' krijgen waar de arts bij staat. Voor de patient gaat het beeld schots en scheef van links naar rechts van onder naar boven, echt random dus. Dit is meerdere malen per minuut. Soms zijn het kleine schokjes waar je op een gegeven moment aan wend, maar soms ook zware waardoor je eigenlijk niet meer kunt autorijden. Het betreft trilling van de oogbol, niet van het ooglid.

  Zoek op de Engelse wikipedia onder de zoekterm superior oblique myokymia als u meer wilt weten.

   

  Lees verder
 • Geplaatst op: 23 maart 2015

  Week oefenen kan gezichtvermorgen verbeteren

  Slechts een week oefenen kan ervoor zorgen dat senioren weer net zo scherp zien als jongeren. Training vergroot de gevoeligheid voor contrast en het vermogen om objecten die dichtbij zijn goed te zien. Dat blijkt uit een experiment van de University of California.

  Klik hier als u dit artikel verder wilt lezen. (bron: Gezondheidsnet)

  Lees verder
 • Geplaatst op: 23 maart 2015

  Speciale camera laat blinden 'lezen' zonder gebruik te maken van braille

  Goed nieuws voor blinde en slechtziende personen: onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een speciale camera ontwikkeld waarmee je kunt ‘lezen’ zonder gebruik te maken van het brailleschrift, zo meldt Psyg.org.

  Klik hier als u dit artikel verder wilt lezen. (bron: NUMRUSH) 

  Lees verder