Auteur: Danielle | Geplaatst op: 13 juni 2017

Website met oog op de toekomst!


Een website is tegenwoordig veel meer dan een middel om informatie te communiceren. De belangrijkste vraag bij het vernieuwen van deze website was dan ook: hoe kan de OVN-website het werk van optometristen beter ondersteunen? Om die vraag goed te beantwoorden, hebben we hier met een groepje optometristen over nagedacht. Vanuit het bureau vroegen we hen wat zij verwachten van een website en waar zij als optometristen behoefte aan hebben.

In die gesprekken ontdekten we dat de website van de OVN niet alleen voor professionals moet zijn. Maar dat optometristen het ook graag willen zien als een platform waar zij cliënten naar kunnen verwijzen. Waar cliënten kunnen lezen wat een optometrist is en wat een optometrist doet. Die informatie kan vervolgens ingezet worden om de bekendheid van optometrie te vergroten, via bijvoorbeeld sociale media.

Tegelijk vond iedereen het belangrijk dat de website een plek zou worden waar ook aanpalende beroepsgroepen, verzekeraars en adverteerders alle essentiële informatie rondom de beroepspraktijk van optometristen zouden vinden.

Voor de optometrist zelf was er behoefte aan meer informatie over en ondersteuning bij het werken aan kwaliteit. Daarom willen we via deze nieuwe website scholing nog toegankelijker maken, bijvoorbeeld via e-learning. Daarnaast moesten richtlijnen, stroomschema’s en de inhoud van het vakblad Visus online gemakkelijker vindbaar zijn en praktische informatie over praktijkvoering. Belangrijk is daarin de gebruiksvriendelijkheid en daarom werd gehamerd op korte en bondige teksten. De functionaliteit van de nieuwe website heeft dan ook topprioriteit gekregen. Tot slot moest de uitstraling medisch, maar ook menselijk en uitnodigend worden. Alle gedachten van deze groep optometristen hebben we zeer serieus genomen en verwerkt in deze nieuwe website. Die niet alleen van de OVN is, maar vooral van haar leden. Want samen werken wij aan de optometrie van de toekomst.
 

Wat vind jij?!

We zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw mening over de website en horen het graag als er volgens jou iets ontbreekt of wat je juist heel prettig vindt. Het is de bedoeling dat deze nieuwe website continu in ontwikkeling blijft. Schroom niet om te mailen naar webmaster@optometrie.nl. Je bent ook welkom om hier een reactie achter te laten!

3 reacties
--Deze reactie is verwijderd door de auteur--
Geplaatst door geraerds.r@gmail.com
--Deze reactie is verwijderd door de auteur--
Geplaatst door swoldringh@optiekbangma.nl
What does the website "Oog op de Toekomst" offer for optometrists and their future development? <a href="https://campuslife.telkomuniversity.ac.id/">Tel U</a>
Geplaatst door Teknik Komputer

Laat een reactie achter:

Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie