Auteur: danielle | Geplaatst op: 07 februari 2018

Redactieleden VisusVisus is het veelzijdige digitale vakblad voor optometristen. Visus ziet er aantrekkelijk uit, is interactief en biedt een gevarieerde inhoud. Naast achtergrondartikelen bevat het vakblad onder meer nieuws uit het beroepsveld, praktijkvragen, een casus, en agenda met congressen en scholingsactiviteiten.
 
De Visus wordt gemaakt door de Redactiecommissie Visus. Voor de redactie is de OVN op zoek naar:
 

Leden voor de Redactiecommissie Visus

 

De redactie

De redactie bestaat bij voorkeur uit minimaal vijf personen, waaronder de hoofdredacteur. De hoofdredacteur is een professional met journalistieke ervaring. Zij is eindverantwoordelijke voor de inhoud van het vakblad. De redactieleden beoordelen samen met de hoofdredacteur de ingekomen kopij (artikelen, recensie-exemplaren van boeken, persberichten, beeldmateriaal) en bespreken deze op plaatsbaarheid. De redactieleden werven kopij voor het tijdschrift, onderhouden contacten met de auteur(s) en brengen het blad onder de aandacht van potentiële auteurs. Zij verzorgen rubrieken door zelf bijdragen te schrijven. En de redactie beoordeelt of een artikel aan bepaalde eisen voldoet, zoals originaliteit, toegankelijkheid en een solide (wetenschappelijke) onderbouwing van de resultaten.
Visus verschijnt 4 keer per jaar. De redactie komt ca. 1 keer per kwartaal bij elkaar voor een redactievergadering op het OVN-kantoor in Houten of via skype. Overig contact tussen redactieleden verloopt via e-mail en telefonisch.
 

Iets voor jou?

Wij zoeken enthousiaste leden die zich herkennen in de volgende aspecten:
  • een redactielid heeft een signalerende functie voor nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied;
  • een redactielid beschikt over een breed netwerk;
  • je bent een literatuurvreter;
  • je vindt het een uitdaging collega’s te interviewen, stukjes te schrijven, etc;
  • een redactielid moet in staat zijn om een logische opbouw in een verhaal aan te brengen;
  • je hebt (maximaal) twee uur per week beschikbaar voor Visus;
  • je kan werken met deadlines en houdt je daar aan;
  • het hebben gevolgd van een cursus EvidenceBased Medicine of iets gelijkwaardigs is een pré.
 

Wij bieden

De OVN biedt de redactieleden een reis- en onkostenvergoeding. Daarnaast is het werk voor de Visus op te voeren voor KP-punten (2 punten per redactievergadering). Heb je vragen, bel of mail gerust! De beleidsmedewerkers zijn voor vragen bereikbaar via: 088 – 077 11 65 en beleid@optometrie.nl.   
 

Reageren

Heb je interesse om de redactie van Visus te komen versterken, dan ontvangen we graag jouw reactie via beleid@optometrie.nl. Graag horen we wat je motiveert en welke ervaring je meebrengt.