Webinar: Gonioscopie

Gonioscopie of studie van de voorste oogkamer vormt een belangrijk onderdeel van de glaucoomdiagnose en -behandeling. De voorste oogkamer is niet direct te onderzoeken en door middel van een gonioscoop is de hoek te visualiseren. Er worden verschillende soorten gonioscopen gebruikt om te helpen bij de diagnose en het management.
 
Tijdens dit webinar komen de volgende elementen aan bod: welke lens wordt wanneer gebruikt en waarom, hoe is de kamerhoek opgebouwd (welke structuren zie je), hoe wordt het onderzoek uitgevoerd (systematische benadering), welke notatiemethoden zijn er (welke classificatie wordt wanneer gebruikt waarom) en welke conclusies kunnen er verbonden worden aan alle bevindingen. Aan het einde van het webinar is uw kennis op het gebied van anatomie, pathologie en glaucoommanagement weer opgefrist.
 
Spreker CV
Na zijn academische promotie in 1994 (proefschrift: Torsional eye movements in humans') aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft hij zijn opleiding tot oogarts voltooid in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Sinds 1998 werkt Dr. L.J. van Rijn in het Amsterdam UMC, locatie VUmc, en in het OLVG sinds 1997. Zijn aandachtsgebieden zijn scheelzienschirurgie, kinderoogheelkunde, glaucoom en kinderglaucoom. Dr. L.J. van Rijn is voorzitter van het Donders Gezelschap voor Strabologie. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan en geeft met regelmaat lezingen op het gebied van glaucoom en kinderoogheelkunde.

De scholing is mogelijk gemaakt door Santen. Santen werd in 1890 opgericht in Japan en is één van de oudste farmaceutische bedrijven dat zich enkel focust op de oogheelkunde en is marktleider in Azië. Santen is al bijna 20 jaar actief in Europa en is voortdurend bezig haar positie te versterken middels expansie en innovatie zodat alle patiënten en professionals toegang kunnen krijgen tot hun productportfolio. Op dit moment bieden zij in Nederland behandelingen aan voor glaucoom, droge ogen en allergische conjunctivitis.
 
Datum: 5 oktober 2020
Tijd: 19:30 – 20:30 uur
Kosten: geen
ADAP accreditatie: is aangevraagd

Klik hier om je in te schrijven. Aanmelden kan tot en met 30 september a.s.
 


Lees verder