Auteur: jeanette | Geplaatst op: 03 september 2020

Webinar: Het gebruik van de OCT bij glaucoomDe OCT is niet meer weg te denken bij glaucoomdiagnostiek. Niet alleen de vorm en dikte van de retinale zenuwvezellaag zijn van belang, maar ook die van het ganglioncelcomplex. In het webinar wordt bovendien aandacht besteed aan enkele veel voorkomende artefacten, waaronder segmentatiefouten (en hun oorzaken), bewegingsartefacten en mirage vessels. Ook zal worden stilgestaan bij ‘red disease’ veroorzaakt door variaties in anatomie en verloop van de bloedvaten. Er zal kort worden stilgestaan bij de mogelijke rol van de OCT bij progressiedetectie.

 
Spreker CV
Dr. H.G. Lemij (1960) werkt sinds 1989 in het Oogziekenhuis Rotterdam. Hij is vooral gespecialiseerd in glaucoom, met een bijzondere belangstelling voor glaucoomdiagnostiek, zowel functioneel (perimetrie) als structureel (beeldvormende technieken). Hij geeft regelmatig lezingen en cursussen in binnen- en buitenland over deze, maar ook andere, onderwerpen. Daarnaast is hij geïnteresseerd in innovatieve glaucoomchirurgie. Hij heeft tientallen nationale en internationale glaucoomsymposia georganiseerd en voorgezeten. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Glaucoomgroep en de Imaging and Morphometry Association for Glaucoma in Europe (IMAGE), een werkgroep van de European Glaucoma Society (EGS).  Hij is mederedacteur van enkele boeken over glaucoomdiagnostiek. Hij verricht wetenschappelijk onderzoek en publiceert regelmatig in internationale wetenschappelijke oogheelkundige tijdschriften. Tot voor kort heeft hij diverse bestuurlijke taken binnen het Oogziekenhuis Rotterdam vervuld. Hij is recent gestart met een internationaal big data project voor het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie voor het screenen van fundusfoto’s op glaucoom.
 
De scholing is mogelijk gemaakt door Santen. Santen werd in 1890 opgericht in Japan en is één van de oudste farmaceutische bedrijven dat zich enkel focust op de oogheelkunde en is marktleider in Azië. Santen is al bijna 20 jaar actief in Europa en is voortdurend bezig haar positie te versterken middels expansie en innovatie zodat alle patiënten en professionals toegang kunnen krijgen tot hun productportfolio. Op dit moment bieden zij in Nederland behandelingen aan voor glaucoom, droge ogen en allergische conjunctivitis.
 
Datum: 23 september 2020
Tijd: 19:30 – 20:30 uur
Kosten: geen
ADAP accreditatie: is aangevraagd

Klik hier om je in te schrijven. Aanmelden kan tot en met 20 september a.s.