Meer nieuws


Archief

Auteur: danielle | Geplaatst op: 07 september 2022

Laat ons uw knelpunten in de droge ogen-zorg weten!
Veel mensen ervaren in enige mate klachten van droge ogen die veroorzaakt worden door droge lucht of airconditioning. Sommige mensen hebben ernstige klachten die vaak tot constant aanwezig zijn; droge ogen. Naar schatting is de prevalentie van droge ogen tussen de 4 tot 10% bij personen tussen de 40-50 jaar en 10-15% bij mensen ouder dan 65 jaar.  
 
Vanuit de Optometristen Vereniging Nederland zijn we onlangs gestart met ontwikkeling van een evidence-based richtlijn ‘Droge ogen’. Met deze richtlijn willen we de kwaliteit van zorg voor mensen met droge ogen te verbeteren.
Om de ontwikkeling van de richtlijnmodules zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk, willen we graag van zorgprofessionals weten welke knelpunten ze ervaren rondom de zorg voor mensen met droge ogen. De belangrijkste knelpunten worden in de richtlijnmodules uitgewerkt. 
 
Als zorgprofessional kunt u uw knelpunten via deze enquête laten weten. Deelnemen kan anoniem en het invullen van de enquête kost ongeveer 3 minuten. De enquête is in te vullen tot uiterlijk 28 september 2022.