Meer nieuws


Archief

Auteur: danielle | Geplaatst op: 17 mei 2017

Blind voor 1 dag


Het Oogfonds wil meer begrip voor mensen met een visuele beperking én meer wetenschappelijk onderzoek. Daarom roept de stichting iedereen op om woensdag 21 juni Blind voor 1 dag te gaan. Doel: samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar oogziektes.

De uitdaging
Deelnemers kunnen zich inschrijven voor twee, vier of acht uur en bedenken zelf welke uitdaging ze op 21 juni aangaan en waar ze dit doen. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke actiepagina, waarop anderen hun actie kunnen sponsoren en een Blind voor 1 dag-pakket met handige tips en een bril naar keuze: daarmee ervaren ze hoe het is om blind te zijn of om maculadegeneratie (MD), glaucoom of diabetische retinopathie te hebben. Iedereen kan meedoen, alleen of met een team. Wie zelf een oogziekte of visuele beperking heeft, kan anderen uitdagen om een paar uur in zijn of haar schoenen te staan.

Bewustwording
Edith Mulder, directeur van het Oogfonds: “Met Blind voor 1 dag wil het Oogfonds iedereen bewust maken van de obstakels die mensen met een visuele beperking moeten overwinnen om mee te kunnen doen in de maatschappij. Dit leidt tot meer begrip en tot een toegankelijkere maatschappij voor mensen met een visuele beperking. Daarnaast willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar oogziektes.”

Meer weten of zelf een actie starten? Ga naar www.blindvoor1dag.nl.