PPN & VvAA Startersdag 2019

Na de succesvolle startersdagen van voorgaande jaren, organiseert de PPN (Paramedisch Platform Nederland) ook dit jaar in samenwerking met de VvAA weer de ‘PPN & VvAA Startersdag’ op zaterdag 28 september 2019 in Utrecht. De federatie PPN is in 2015 opgericht en bestaat ondertussen uit zes paramedische beroepsverenigingen: EN (ergotherapeuten), NVD (diëtisten), NVH (huidtherapeuten), NVLF (logopedisten), OVN (optometristen) en VvOCM (oefentherapeuten).
 
Studeer je bijna af en/of wil je in de eerstelijn aan de slag? Of werk je al enkele jaren in dienst als diëtist, ergotherapeut, huid- en oedeemtherapeut, logopedist, optometrist of oefentherapeut Cesar/Mensendieck en wil je voor jezelf beginnen? Kom dan naar de ‘PPN & VvAA Startersdag’!
 

Wegwijs in de eerste lijn

Je maakt deze dag kennis met diverse aspecten van ondernemen in de eerstelijn. Via lezingen en workshops kom je te weten wat er in zo’n beginfase allemaal komt kijken op het gebied van administratie, contracten, wetgeving, financiën & juridische zaken, marketing & sociale media en registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast staat de multidisciplinaire samenwerking in de zorg centraal en hoe je dat kunt vormgeven vanuit een eigen praktijk.

 
Programma

9:00-9:30             Inloop & ontvangst deelnemers bij Gebouw ‘t Hart
9:30-9:40             Opening door dagvoorzitter & Introductie verenigingen PPN door dagvoorzitter
9:40-9:45             Introductie VvAA, door Monique Theunissen
9:45-10:15           Plenaire lezing ‘Kwaliteitsregister Paramedici’, door Lucielle van den Broek (KP)
Iedereen kan het register raadplegen. Als zorgverlener wil je jezelf blijven ontwikkelen en aan kwaliteit blijven werken. Hoe zorg je ervoor dat je kwaliteitsgeregistreerd blijft na het afronden van je opleiding? We laten zien met welke activiteiten je je kwaliteit en deskundigheid op peil houdt. We gaan in op de rol van het KP bij het transparant maken van de kwaliteit.
10:15-10:45        Plenaire lezing ‘Een eigen praktijk, is dat iets voor mij?’, door Eric van Haperen en Peter Rakké (VvAA)
Waar moet je allemaal aan denken als je als zelfstandige gaat beginnen? Past ondernemen bij jou? Verschil tussen dienstverband-eigenpraktijk. Als je dan die eigen praktijk wil beginnen, begin dan vooral met het maken van een ondernemersplan. Hoe doe je dat?
10:45-11:00        Korte pauze
11:00-11:15        Verplaatsen naar workshopronde 1
11:15-12:00        Workshops
12:00-12:45        Lunchpauze
12:45-13:00        Verplaatsen naar workshopronde 2
13:00-13:45        Workshops
  
13:45-14:00        Verplaatsen naar plenaire zaal
14:00-14:30       Plenaire lezing ‘Starter in de zorg? Regel eerst je AGB-code’, door Marcel de Rouw (Vektis)
Zorgaanbieders in Nederland hebben een AGB-registratie nodig om geleverde zorg te kunnen declareren. Bij elke registratie hoort een eigen unieke AGB-code. In alle administratieve processen binnen het zorgveld wordt deze AGB-code gebruikt als identificerende sleutel. Dat maakt het AGB-register het unieke bronregister in de zorg. Regel nu alvast je registratie, zodat je daar straks voordeel van hebt. Vektis beheert het AGB-register. Marcel de Rouw is productmanager van onder andere het AGB-register. Tijdens deze workshop deelt hij alle ins en outs over de AGB-registratie met je.
14:30-14:45        Korte pauze
14:45-15:30        Plenaire lezing ‘Succesvol presenteren en profileren op social media & website, door Helena Smit
Online zichtbaar zijn met je eigen praktijk is belangrijk. Steeds meer (potentiële) cliënten gebruiken social media en websites van praktijken om te bepalen of zij wel of niet een afspraak maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed zichtbaar bent online? Welke social media zet je in? En hoe spreek je jouw ideale cliënt aan om juist bij jouw praktijk een afspraak te maken? Deze presentatie gaat hier verder op in. Helena Smit werkt met haar bedrijf Visibilitas aan (online) zichtbaarheid van bedrijven en projecten, onder andere in de gezondheidszorg.
15:30-16:15        Plenaire lezing ‘Persoonlijke kracht’, door Ina Giessen (VvAA)
                               Hoe presenteer jij jezelf? Ontdek wat jou onderscheid van anderen en hoe je dat in kunt zetten.
16:15-16:30        Afsluiting door dagvoorzitter PPN
16:30-17:00        Netwerkborrel
 

Locatie & datum

De ‘PPN & VvAA Startersdag’ vindt plaats op zaterdag 28 september 2019 van 9:30 tot 16:30 (inloop 9:00-9:30, netwerkborrel 16:30-17:00) bij gebouw ’t Hart (VvAA), Orteliuslaan 750 te Utrecht.
 

Kosten

Leden                                € 55,-
Niet-leden                         € 85,-
Inclusief de ‘Startersgids’ en uitgebreide catering.
 

Bewijs van deelname

Deelnemers ontvangen nadien een bewijs van deelname.
 

Accreditatie

De PPN & VvAA Startersdag is geaccrediteerd met 5 punten door het Kwaliteitsregister Paramedici.

Klik hier om je in te schrijven of voor meer informatie. Lees verder