Masterclass Parkeer je Piekerverstand

Ons piekerverstand maakt soms overuren. Herken je dat? Ons brein vergelijkt, oordeelt, evalueert en fantaseert. Ons brein produceert 50.000 gedachten per dag! Als we onze gedachten te serieus nemen, gaan we piekeren. En kom daar maar weer eens vanaf.
 
80 procent van onze gedachten is negatief geladen. We zijn gewend om de inhoud van gedachten te veranderen, en negatieve gedachten om te denken naar positieve gedachten. Van ‘dit gaat me nooit lukken’ naar ‘ik kan het!’. Dat kost veel energie. Want iedere keer dat een negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. En dat is hard werken! Zing je belemmerende gedachten eens op bijvoorbeeld ‘lang zal ze leven’. Of spreek ze op verschillende toonhoogten uit. Beetje gekke oefening? Zeker! Maar met groots effect. Je zult merken dat je negatieve gedachte nauwelijks meer opkomt. En als hij opkomt, is de lading ervan af. Defuseren heet dat.
 
Defuseren is een krachtig instrument uit ACT: Acceptance and Commitment Therapy. ACT gaat over psychologische flexibiliteit, loskomen van gedachten en gevoelens, uit je gewoontepatronen stappen en handelen in lijn met je waarden. In deze masterclass wordt - theoretisch onderbouwd - gericht gewerkt met effectieve, verrassende werkvormen en oefeningen, die professionals vervolgens zelf toe kunnen passen in de begeleiding van cliënten.

Datum: 18 november 2020
TIjd: 13.00 – 17.00 uur
Doelgroep: paramedici en professioneel begeleiders
Punten: 4 punten ADAP 
Kosten: € 245,- exclusief btw, inclusief handleiding werkvormen en boekje.
Locatie: Utrecht

Kijk hier om je in te schrijven of voor meer informatie.  
 


Lees verder