Masterclass De winst van controleverlies

Ons brein houdt van controle; dat is evolutionair zo bepaald. Daarmee voelen we ons veiliger, omdat we denken onszelf te kunnen behoeden voor vervelende situaties in de toekomst. Dat is helaas een illusie. Het leven is te complex en veranderlijk om te voorspellen en ontvouwt zich vaak anders dan we voor ogen hebben. Er controle over proberen te krijgen kost je veel energie en geeft onnodig leed.

In deze masterclass breng je ‘regels’ en controlestrategieën in kaart en kijk je welke je wilt loslaten. Laat je verrassen door wat er op je pad komt als je vaker durft los te laten. Als je de touwtjes wat meer laat vieren verlos je jezelf van verspilde energie, ergernissen en stress. Zo ontstaat er meer ruimte voor dat wat voor jou belangrijk is. Zo leer je om koersvast te handelen in lijn met je waarden, dat wat voor jou belangrijk is.

In deze masterclass wordt - theoretisch onderbouwd - gericht gewerkt met effectieve, verrassende werkvormen en oefeningen uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is wetenschappelijk bewezen effectief en gaat over mentale flexibiliteit, loskomen van gedachten en gevoelens, uit je gewoontepatronen stappen en handelen in lijn met je waarden. Professioneel begeleiders leren de werkvormen zelf toepassen in de begeleiding van cliënten.

Datum: 4 november 13.00 – 17.00 uur         
Doelgroep: paramedici en professioneel begeleiders 
Punten: 4 punten ADAP 
Kosten: € 245,- exclusief btw, inclusief handleiding werkvormen en boekje.
Locatie: Utrecht

Kijk hier om je in te schrijven of voor meer informatie.  
 


Lees verder