Het Scleralens Symposium

Op maandag middag 24 juni organiseert Eaglet-Eye Academy in samenwerking met Microlens en UCO lenzen voor de eerste keer in Nederland hét scleralens symposium in het NUVO Optiekcentrum in Houten. Deze middag staat volledig in het teken van kennisoverdracht omtrent scleralenzen.

In de Verenigde Staten zien we dat scleralenzen steeds vaker als standaard worden aangepast, zelfs als er geen medische indicatie is maar omdat ze simpelweg meer comfort bieden. Zet deze trend zich door in Europa? Of blijven scleralenzen in gebruik als medisch redmiddel? Gedurende dit symposium zal Elke Kreps uit de doeken doen welke behandelingen voorhanden zijn voor keratoconus en wanneer de oogarts of optometrist wat kan of moet doen als behandeling. Eef van der Worp bespreekt de kansen en uitdagingen die scleralenzen bieden. Vervolgens zullen optometristen Ilse Flux en Stijn van Beurden de laatste meet methoden laten zien. Maakt techniek het makkelijk om scleralenzen aan te meten of komt er toch nog een hoop ervaring bij kijken?

Beoordeel zelf of scleralenzen meer als standaard kunnen worden aangemeten of dienen ze als laatste redmiddel? Het belooft een interessante middag te worden voor oogartsen, optometristen en contactlens specialisten die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van scleralenzen.

Locatie: Voorveste 2, 3992 DC Houten
Programma: zie www.scleralenssymposium.nl
Vragen? Neem contact op met Gijs Jansen: gijs.jansen@eaglet-eye.comLees verder