Cursus Fundoscopie voor ogen van 0-20 jaar

Ben je werkzaam als orthoptist of optometrist en wil je kinderen of jongvolwassenen onderzoeken zonder tussenkomst van een medicus? Dan is het inspecteren van de fundus een essentieel onderdeel van je onderzoek. In deze cursus staan het oefenen van de praktische vaardigheid monoculaire indirecte oogspiegelmethode (MIO) centraal en het oefenen van het nemen van de juiste beslissing en plan van aanpak, door middel van casuïstiek.

De cursus wordt gehouden op maandag 26 oktober 2020 (9.00-16.00, inclusief lunch) en maandagmiddag 1 maart 2021 (13.00-17.00).

De onderwerpen die behandeld gaan worden, betreffen de ontwikkeling en pathologie bij kinderen van 0 tot 20 jaar. Het doel van de cursus is het herkennen van afwijkend beeld en op basis van gevonden afwijkingen een keuze maken voor verder onderzoek.

De bijeenkomsten zullen bestaan uit verschillende onderdelen zoals theorie, casuïstiek en praktijk "indirect spiegelen".

De cursus zal worden verzorgd door docenten Optometrie & Orthoptie, prof dr. Nicoline Schalij-Delfos en Lia Brouwer, orthoptist bij Bartimeus.

Cursuskosten zijn 225 euro. De cursus is geaccrediteerd door ADAP.
Voor meer informatie en inschrijving zie www.hu.nl
 
 


Lees verder